Vonne, schilder, kunstzinnig dynamisch coach en spelend mens hanteert een fascinerende beeldtaal in haar schilderijen. Kunst is voor Vonne een effectieve manier om levensenergie te verkennen, te begrijpen, te verdiepen en vooral te ontplooien. Het heeft haar liefde.

Het in stilte waarnemen van haar schilderijen is vooral een ervaring. Zij brengt levensenergie in de natuur en in de mens in beeld, gebruikmakend van kleur, vorm en compositie. Vanuit rust en stilte kan deze levensenergie gevoeld worden.

Naast de mens is vooral water als symbool van leven in al haar verschijningsvormen voor Vonne een belangrijk thema. Zo schildert zij de zee in en voorbij eb en vloed gebruikmakend van de spiegeling van het licht. In ieder schilderij gaat zij vanuit de oppervlakte van het doek naar de diepte, naar “haar” diepte waar zij contact maakt met een avontuurlijke en intieme ontdekkingsreis iin haarzelf.
Via haar schilderijen, haar beeldtaal wil ze van harte inspireren op welke manier dan ook.
Haar schilderpraktijk met een atelier in Breda en Normandie heet dat ook “Art By Heart”.

Projecten:

Van schaal tot graal

De geschilderde schalen weerspiegelen de zoektocht naar de graal, een universele zoektocht van Parcifal.
De schaal als symbool voor schenken en ontvangen.

Bespiegelingen in een landschap
De sfeer in een landschap. Het is nooit hetzelfde, steeds veranderlijk.
Zo ook bij de zee, na elke vloed  wordt het eb. En dan het land wat vrijkomt bij eb, compleet verborgen landschappen maar heel even toegankelijk.
De zonreflectie op het water en de rotsen. Het wad wat ontstaat.
Beelden die eerder zijn opgedaan vermengen zich met innerlijke landschappen en vinden verf.

Water en reflecties
De beweging en de reflectie van het water, het stromende levenswater. Elke stroom onderscheidt zich in beweging en kleur. Schilderijen zijn nogal eens abstract geworden met steeds meer gebruik van materie.

Bespiegelingen op het levenspad
De universele taal van het levenspad. De verschillende fasen, van het kleine kind dat groeit naar volwassenheid en ouderdom. Het schilderen in lagen past goed bij de gelaagdheid van het leven.

Drijfhout
Een tweede leven voor een stuk gejut hout. Olieverf op hout.

Bespiegelingen 2018
Tijdens het ontwikkelen van het Kleine Tiki les-programma “Kunstreis van de Ziel”, zijn deze werken ontstaan in mijn eigen atelier.
Het is een kunstzinnige verdieping vanhet project;  Bespiegelingen op het Levenspad.

Vonne Hoefsloot-Janssen
Kunstenaar en daarnaast ook inspirator /directeur en docent bij de Kleine Tiki, School voor Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Innerlijke Ontwikkeling.
www.dekleinetiki.nl
www.vonnehoefsloot.nl