Vonne, schilder, kunstzinnig dynamisch coach en spelend mens.
Kunst is voor Vonne een effectieve manier om levensenergie te verkennen, te begrijpen, te verdiepen en vooral te ontplooien. Het heeft haar liefde. 
Zij brengt levensenergie in de natuur en in de mens in beeld, gebruikmakend van kleur, vorm en compositie. Naast de mens is ook water als symbool van leven in al haar verschijningsvormen voor Vonne een belangrijk thema. Zo schildert zij de zee in en voorbij eb en vloed gebruikmakend van de spiegeling van het licht. In ieder schilderij gaat zij vanuit de oppervlakte van het doek naar de diepte, naar "haar" diepte waar zij contact maakt met een avontuurlijke en intieme ontdekkingsreis in haarzelf.
Via haar schilderijen, haar beeldtaal wil ze van harte inspireren op welke manier dan ook.
Haar schilderpraktijk met een atelier in Breda en Normandie heet dat ook "Art By Heart".Projecten:

Van schaal tot graal

De geschilderde schalen weerspiegelen de zoektocht naar de graal, een universele zoektocht van Parcifal.
De schaal als symbool voor schenken en ontvangen, ook te zien als een klankschaal.

Bespiegelingen in een landschap
De zee en de atmosfeer zijn van onschatbare waarde voor Vonne. Het is nooit hetzelfde, steeds veranderlijk. En toch na elke vloed ebt de zee weer. En dan het land wat vrijkomt bij eb, compleet verborgen landschappen maar heel even toegankelijk. De zonreflectie op het water en de rotsen. Het wad wat ontstaat. Innerlijke landschappen vermengen zich met de beelden die eerder zijn opgedaan.

Water en reflecties
De beweging en de reflectie van het water, het stromende levenswater. Elke stroom heeft een eigen sfeer en onderscheidt zich in beweging en kleur. Schilderijen zijn nogal eens abstract geworden met steeds meer gebruik van materie.

Bespiegelingen op het levenspad
De universele taal van het levenspad. De verschillende fasen, van het kleine kind dat groeit naar volwassenheid en ouderdom. Het schilderen in lagen past goed bij de gelaagdheid van het leven.  

Drijfhout
Een tweede leven voor een stuk gejut hout. Olieverf op hout.

Bespiegelingen 2018
Tijdens het ontwikkelen van het Kleine Tiki les-programma "Kunstreis van de Ziel", zijn deze werken ontstaan in mijn eigen atelier.
Het is een kunstzinnige verdieping vanhet project;  Bespiegelingen op het Levenspad.

Vonne Hoefsloot-Janssen, schilder
Naast haar kunstenaarschap werkt zij als inspirator /directeur en docent bij de Kleine Tiki, School voor Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Innerlijke Ontwikkeling.
www.dekleinetiki.nl
www.vonnehoefsloot.nl